Această ediție a RoCS ar putea fi abordată și din perspectiva lui “Gândește departe”. Toate tehnologiile care au dominat ultima decadă (sau mai puțin) – și aici ne referim la mobilitate, rețele de socializare, AI, IoT, Totul-as-a-Service, “totul” smart, cloud, doar ca să amintim o parte – au creat bazele unei piețe globale. “Doar cerul este limita” nu mai reprezintă adevărul. Putem călători dincolo de cer și acest lucru este posibil datorită tehnologiei.

Pe parcursul ediției din acest an a RoCS vom încerca (și sperăm că vom și reuși) să răspundem întrebărilor legate de tendințele și perspectivele pieței din România, despre noua generație (denumită uneori și ca “milenialii”) și despre modul în care aceasta se poziționează în noul mediu global și local și, de asemenea, cea mai importantă întrebare dintre toate: ce (ne) lipsește cu adevărat pentru ca piața de IT să “decoleze’ cu adevărat?

Suntem cu toții de acord că ne aflam la răscrucea unor decizii importante de luat în ceea ce privește dezvoltarea industriei românești high tech din viitor. Cine este responsabil pentru strategie? Cine sunt și cine vor fi părțile interesate/principalii jucători din anii următori? Ce tipuri de tehnologii, proiecte și infrastructuri vor fi implementate? Sunt liderii politici conștienți de schimbările majore pe care le înfruntăm, având în vedere faptul că business-ul IT are o contribuție egală cu cea a sectorului agricol la PIB-ul din România, însă implicând mult mai puține resurse umane?

Vă invităm așadar să fiți alături de noi. Vă așteptăm și sper ca, la finalul zilei de 23, și după toate dezbaterile, să primim și răspunsuri la unele dintre întrebările de mai sus!

 

Cu prietenie,

Mihaela Gorodcov                                                                                                        

General Manager iBusiness România